100-jarig Jubileum Schutterij September 2023

Op zondagochtend 24 september 2023 hebben de Troubadours feestelijk het openingsprogramma verzorgd in samenwerking met André Manuel.
Het idee kwam van Tonnie Vehof en samen met de muziekcommissie is het verder uitgewerkt tot een uniek lied speciaal voor deze gelegenheid. Het was een geweldig leuke optreden dat door ca 1000 mensen erg  gewaardeerd werd. 

Klik op de foto om het te vergroten.

 

Feestmiddag 3 september 2023

De feestcommissie bestaand uit Jannie Averdijk, Rita Alink en Yvonne Ten Tije hadden een leuk programma neergezet.

Om 13.45 uur moesten deelnemers aanwezig zijn met eigen fiets, er werden routes uitgedeeld met opdrachten die uitgevoerd moesten worden tijdens de tocht. Wij zijn door de bossen van kasteel Nijenhuis en kasteel Weldam gefietst en kwamen uiteindelijk terecht bij buurtvereniging ’t Kerspel Goor. Daar stond koffie/thee met wat lekkers (gebakken door Jannie Averijk) voor ons klaar. Na de koffie werden teams gevormd en de zakjes met klooten uitgedeeld. Velen moesten vaak de sloot induiken om er een kloot uit te halen. Zelfs de dag erop werd er nog 1 terug gevonden. Terug bij het buurthuis werd de BBQ aangestoken en onder het genot van drankje en prachtig weer hebben wij genoten van de goede catering en bardienst die verzorgd werd door Wim Averdijk en Hans Kalter.

“Krachtige liedjes en het zingen geven me weer de vrijheid om te ademen”

In de Twentse Courant de Tubantia van dinsdag 29 maart 2022 stond een zeer interessant artikel over de bevordering van het herstel van de gevolgen van covid door te gaan zingen.

“Een goede ademhaling kan helpen om angst en stress te verminderen”

In het artikel wordt aandacht geschonken aan:

zing je sterk
energie en troost
eerste resultaten
online zangprogramma

Helaas is het ons niet toegestaan het gehele artikel hier te publiceren. Wel kunt u één en ander in de praktijk gaan brengen bij ons koor “De Deepse Troubadours”.

Onze dirigent Ivo Boytchev besteed tijdens de repetities veel aandacht aan ademhaling. Kom vrijblijvend meezingen of een keer luisteren.